Home » תרופות לקלקולי קיבה

תרופות לקלקולי קיבה

קלקולי קיבהמצבים של קלקול קיבה אינם נעימים אף פעם. הגם שהשאיפה הברורה של כל אדם הנמצא במצב המורכב הזה היא שהכאבים וחוסר הנוחות יעברו מעצמם, פיתרון יעיל הרבה יותר הוא להסתמך על תרופות מסוגים שונים – כי גם אם יש קלקול בקיבה, ניתן בהחלט לתקן את המצב. אז מהן התרופות המקובלות כיום להתמודדות עם קלקולי קיבה?

קווים לדמותו של קלקול הקיבה

קלקול קיבה ידוע גם בתור גסטרואנטריטיס, כלומר, דלקת בקיבה או במעיים. זוהי למעשה שורה ארוכה של מצבים רפואיים הנגרמים מזיהום המגיע דרך מזון עשיר בחיידקים לתוך הקיבה.

מצבים אלה מביאים לתסמינים באזור הקיבה, דוגמת כאבי בטן, בחילות, הקאות, שלשולים, אובדן התיאבון  והרשימה עוד ארוכה, למרבה הצער. אל רשימת התסמינים ניתן להוסיף את אלה הכלליים יותר, דוגמת עלייה משמעותית בחום הגוף או כאבי שרירים, המאפיינים קלקולים מורכבים יחסית.

השכיחות של תסמינים אלה גבוהה במיוחד, שעה שאחד מבין שבעה אנשים סובל מקלקול קיבה, ברמה זו או אחרת, פעם אחת בחודש לפחות.

לא פעם, מתפתחים סיבוכים כתוצאה מהקלקול, דוגמת התייבשות, ירידה משמעותית בלחץ הדם, איבור נתרן בדם ועוד. המקרים החמורים, בעיקר אצל ילדים, יגרמו אף למוות. וכאן בדיוק נדרש להתחיל לדבר על הפתרונות המוצעים כיום.

תרופות מקובלות לקלקול קיבה

נכון, ברוב המקרים הקלקול יעבור מעצמו, עם הזמן, אך לא ניתן שלא לדבר על יתרונותיהן של תרופות שנועדו להקל על התסמינים של קלקול הקיבה. כיום, לא ידועה תרופה שיכולה להתמודד עם קלקול הקיבה עצמו.

עם זאת, השימוש בתרופות אנטיביוטיות אינו פשוט, מהבחינה הזו, ולו עקב החשש של רופאים מכך שתרופות אנטיביוטיות יביאו לא רק לשלשולים, אלא גם יאפשרו לחיידק לפתח עמידות מסוימת לאנטיביוטיקה.

בחירת התרופה האנטיביוטית, אם בכלל, תיעשה רק לאחר שהרופא מזהה את החיידק הספציפי שהביא לקלקול הקיבה, כאשר התרופה נועדה להתמודד איתו באופן ישיר.

במקרים מורכבים פחות של קלקול קיבה, ניתן להיעזר בתרופות הניתנות כיום ללא מרשם רופא, ביניהן אימודיום או סדיסטל, כמו גם בתרופות המכילות נוגדי חימצון.

נקודה חשובה נוספת שיש להדגיש היא שקלקול קיבה עלולות להחמיר תרופות מסוימות, הפועלות על מערכת העיכול. לכן, כאשר הרופא מזהה תרופה מהסוג הזה, הוא ימליץ למטופל שלו על דרכי פיתרון תרופתי אחר, מה שיסייע להתמודד עם קלקול הקיבה.

טיפול מרכזי: טיפול בנוזלים

מעבר לתרופות הסטנדרטיות, יש לא מעט פעולות אחרות שניתן לעשות על מנת להתמודד עם התרופות, לעיתים כצעד ראשון עד לקבלת הטיפול המקיף יותר. ההמלצה הברורה ביותר לאחר קלקול קיבה היא לשתות כמות גדולה של נוזלים, מה שימנע התייבשות ועשוי אף להביא להפסקת ההקאות.

בעיני הרופאים, קו ראשון של טיפול בקלקול קיבה נוגע לטיפול בנוזלים להשלמת החסר, ורק לאחר מכן, או כאשר הטיפול הזה מתגלה כלא יעיל, לעבור לטיפול התרופתי.

תזונה, תרופות סבתא ומה שביניהם

מבחינת המזון, עד אשר הקלקול עובר בהדרגה יש לצרוך אך ורק מאכלים קלים שאינם מתובלים, דוגמת אורז, דגנים, צנימים, בננות ועוד. המלצה של לא מעט מומחי תזונה היא לבחור בדיאטת פחמימות בימים שלאחר הקלקול.

פתרונות "סבתא" נוספים הם צריכת חליטת תה מרווה, פפאיה או אפילו שתיית מים בהם גזר מורתח (בעיקר כאשר הקלקול גורם לשלשולים). פתרון מקובל אחר הוא חימום משקה אלכוהולי חזק, מבלי שהוא יבוא לרתיחה, ושתייתו במהירות האפשרית.

כמובן שפתרונות אלה אינם כוללים בהכרח ביסוס מדעי, אך לא מעט אנשים יוכלו להישבע שהם סייעו להם להתמודד עם קלקול הקיבה שלהם.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-9033651

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר