Home » סקירת תרופות לכאבי ראש

סקירת תרופות לכאבי ראש

כאבי ראש

העובדות מראות כי התלונה הנפוצה ביותר בקרב מטופלים בני כל הגילאים היא על כאבי ראש. בעוד שיש מקרים בהם כל שרוצים לעשות הוא לנוח או להמתין עד אשר הכאב יחלוף מעצמו, במספר לא מבוטל של מקרים נדרש למצוא מענה יעיל ומיידי.

התרופות השונות המוצעות כיום להתמודדות עם כאבי ראש נכנסות לתמונה בנקודה הזו בדיוק, ובכוחן לחולל פלאים – לאפשרויות טיפול נוספות בכאבי ראש באתר isala.

אבל על אילו תרופות מדובר? אנחנו נתייחס כאן לסוגים הנפוצים של כאבי ראש, ולדרכי ההתמודדות עם כל אחד מהם. ככלל, עיקר ההתייחסות היא על כאבים ראש ראשוניים, שאינם נובעים עקב מחלות או פגיעות אחרות, ולרוב מתמשכים. מרבית כאבי הראש משתייכים על הקבוצה הזו (להבדיל מהכאבים המשניים), ואלו הם הסוגים העיקריים שלהם:

מיגרנה

את הסקירה שלנו אנחנו מתחילים עם אחד הסוגים המוכרים, אך גם החמורים ביותר, של כאבי ראש – מיגרנות.

המדובר הוא בכאבים עזים מאד, המלווים את האדם שנים ארוכות (לעיתים כל חייו), ואשר מתפרצים בצורה של התקפים. כאבים אלה יופיעו לרוב באחד מצידי הראש, ועוצמתם תהיה כה עזה עד שמשך כל ההתקף קשה מאד לתפקד. לא פעם, יש גם תופעות משלימות דוגמת בחילות או הקאות.

במיגרנה ניתן לטפל בשתי דרכים, לעיתים משלימות. הסוג הראשון של התרופות הוא אלה שנועדו לטפל בהתקף עצמו ובתסמינים שלו, בעוד האחר הוא טיפול שתכליתו מניעה.

ברור שככל שהכאבים תכופים יותר, כך ההתמקדות תהיה בתרופות המונעות, אשר ביניהן ניתן למנות תרופות מסוג חוסמי בטא, תרופות חוסמות סידן או אפילו תרופות ייעודיות לאפילפסיה, שיעילות מאד במצבים של כאבי ראש.

הקלת הכאבים תיעשה באמצעות משככי כאבים כלליים, חלקם הגדול ניתן גם ללא מרשם רופא – חשוב לשים לב שתרופות אלה יעילות רק כשהן נלקחות לפני או בשלבים התחלתיים מאד של ההתקף.

לכן, נפוץ יותר השימוש בתרופות ממשפחת הטריפטנים, דוגמת זומיג או רילרט, אשר מונעות התרחבות של כלי הדם, ובכך מקלות מאד על הסימפטומים השונים של המיגרנה.

כאבי ראש לוחצים (Tension Heasache)

הקבוצה הבאה של כאבי ראש היא אלה ה"לוחצים", והם השכיחים ביותר. זהו כאב בעל עוצמה אחידה, המופיע לרוב בשני צידי הראש, ולא כולל בתוכו השלכות משמעותיות אחרות. עם זאת, גם כאן ניתן להבחין מספר סוגים, כשהאבחנה הנפוצה היא בין כאב התקפי לכאב כרוני – כאב ראש ממושך

הטיפול בכאב ראש לוחץ כולל בתוכו תרופות שהתכלית שלהן דומה לזו של המיגרנה, כלומר, מניעת ההתקפים והקלה על התסמינים שלו. אולם בנקודה הזו התמונה הופכת למורכבת מעט יותר, שעה שחלק ממשככי הכאבים מביאים עצמם לכאבים באזור זה, כך שנוצר מעין "מעגל קסמים" של כאב.

לכן, נטילת התרופות צריכה להיעשות בייעוצו של רופא מומחה, ותוך מעקב מלא אחר ההשלכות של כך: פעמים רבות, הפיתרון המתבקש הוא החלפת תרופות, כך שיתאימו למצבו של המטופל.

בין התרופות הנפוצות לסוג זה של כאבי ראש, ניתן למנות את האקמול, הנורופן או האופטלגין, כאשר מקרים חמורים יצירכו תרופות דוגמת טמיגרן או קפרגוט.

כאב ראש עונתי

כאב הראש העונתי התקופתי הוא לרוב כאב חד צדדי באזור העין, המצח או הרקה, והוא שכיח הרבה פחות מאשר סוגי כאבי הראש אשר פורטו מעלה. ועדיין, הוא מביא לחוסר נוחות של ממש, ולתסמינים משלימים דוגמת דמעות בעיניים או גודש באף. התקף נע בין חצי שעה לכשלוש שעות, כאשר התדירות אינה קבועה.

ניתן להתמודד עם כאב ראש עונתי תקופתי באמצעות חלק מהתרופות המיועדות עבור מיגרנות, אם כי הרפואה המודרנית מעמידה גם מספר תרופות ייחודיות, המתאימות להתמודד עם כאבים אלה בלבד.

מיי מדיק

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-9033651

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר