Home » סקירת מוצרים לכולסטרול

סקירת מוצרים לכולסטרול

סקירת מוצרים לכולסטרולמחלות לב וכלי דם, בגברים ובנשים כאחד, מהוות אחת הסיבות העיקריות לתמותה כיום בעולם. מה שחשוב לא פחות, הוא שעודף כולסטרול בדם ("HyperCholesterolemia") הוא גורם סיכון מרכזי למחלות מסוג זה.
אגב, בניגוד למה שרבים סבורים, עודף כולסטרול אינו רק נחלתם של הסובלים מעודף משקל בלבד, ועלול לאפיין כל אחד מאיתנו.

לכן, חשוב מאד לבצע בדיקות דם מדי שנה, וכן להפחית רמות כולסטרול גבוהות, במידה וקיימות.

אנחנו נסקור כאן את המוצרים המרכזיים כיום המשמשים להורדת כולסטרול בדם, וכן ניתן מספר דגשים אחרים להשלמת המשימה.

התרופות המרכזיות: סטטינים

כאשר אנחנו מדברים על תרופות להורדת כולסטרול, נכנסת לתמונה קבוצה של תרופות בשם "סטטינים". אופן פעולתן של תרופות אלה מבוסס על עיכוב פעולה אנזים בשם HMG-CoA רדוקטז, האנזים אשר אחראי על קביעת קצב ייצור הכולסטרול בדם.

כאשר מעכבים את פעולתו של זה, הרי שיורדת רמת הכולסטרול בדם, בין השאר באמצעות "תרומת" התרופה לפינוי קולטני LDL ("כולסטרול רע") מהאדם.

למעשה, התרופות מורידות את רמתו של ה-LDL ב-1.8 מילימול לליטר, דבר שמקטין בכ-60% את הסיכוי לאירועי לב, ובכ-17% את הסיכוי לשבץ.

כאן, ניתן למנות קבוצה של תרופות, אלה משפיעות לרוב לאחר כשבוע, אולם התמדה בנטילתם למשך מספר שבועות תגדיל את היעילות שלהן בעשרות מונים.

בין הסטטינים אשר ניתן למצוא כיום בשוק התרופות ניתן למנות את ה-Atorvastatin (בשמו המסחרי- "ליפיטור") אשר ניתן פעם ביום. הלווסטטין, על שמותיו המסחריים השונים, נועד להילקח במינון של עד 80 מיליגרם, פעם ביום ובזמן הארוחה. סימבסטטין ("סימוביל", "זוקור", "ליפקס") מהווה זן נוסף של תרופות, הניתנות במינון דומה, ובלי קשר לארוחות.

חשוב לזכור כי תרופות אלה עלולות לכלול בתוכן מספר תופעות לוואי משמעותיות, ובכלל זה עלייה באנזימי הכבד או כאבי שרירים.

אולם, שכיחותם של אלה נמוכה באופן יחסי: רק כ-1 עד 2 אחוזים מהאוכלוסייה סובלות ממנה. תופעות לוואי אחרות, "שגרתיות" יותר, הן כאבי ראש, בחילות ושלשולים, נדודי שינה ועוד.

הפתרונות הטבעיים

יחד עם הפתרונות שהוזכרו מעלה, ניתן למצוא גם לא מעט פתרונות טבעיים להפחתת כמות הכולסטרול בדם.

בין מוצרים אלה: תוספי תזונה, ויטמינים ותכשירים שונים. אלה יהיו עשויים מחומרים צמחיים לרוב, אם כי ראוי להדגיש כי יעילותם של חלק מהם עדיין לא הוכחה.

תכשיר מרכזי, בהקשר הזה, הוא "קאיגואה", מבית "אלכימיסט". מטרותיו הן להוריד את הכולסטרול ה"רע" (LDL) ולהגביר את כמות הכולסטרול ה"טוב" (HDL).

כמו כן, הוא נועד להפחית את כמות השומנים בדם, ולאזן את רמות הסוכר בו. תכשיר זה, מבוסס צמחים מאזור האמזונס, יש ליטול פעמיים או שלוש ביום, לאחר הארוחה.

מוצר טבעי חשוב אחר הוא תוסף התזונה "סיטרינול קומפקלס", המיוצר על ידי Nutri Care. פורמולה זו מבוססת על שילוי בין מיצי הדרים לפרי הדקל, והיא תהיה יעילה לאחר מספר חודשים של שימוש.

תוסף תזונה נוסף הוא "נוסטרול", אשר מומלץ לשלב עם דיאטה מאוזנת.

ניתן למצוא בו רכיבים צמחיים בשם פיטוסטרולים, חומצות שומן אומגה 3 וכן חומר בשם קואנזם Q10. תוסף זה נדרש לצרוך פעמיים ביום, עם הארוחה.

חשיבותו של אורח חיים בריא

בנוסף לפתרונות שהוצעו כאן, הרי שגם אורח חיים פעיל ובריא יכול לסייע במידה לא מבוטלת להפחתת כמות הכולסטרול בדם.

הדגש צריך להיות שמירה על משקל גוף תקין, כמו גם הקפדה על אורח חיים פעיל: ביצוע פעילויות ספורטיביות לפחות מספר פעמים בשבוע.

למעשה, הרי שהתרופות שהוזכרו כאן יהיו יעילות פי כמה כאשר הן מלוות עם אורח חיים מסוג זה.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-9033651

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר