Home » תרופות לפריחות בעור

תרופות לפריחות בעור

פריחות בעורהעור שלנו, מעצם ההגדרה הבסיסית שלו, הוא השכבה החיצונית של הגוף שלנו, ולכן ברור שחלקים רבים ממנו חשופים לעיני כול. כל שינוי לרעה במצבו או במראהו של העור, לכן, מכניס אותנו למצב לא פשוט כלל וכלל. פריחה היא שם כולל למצבים בהם גוון העור או המראה שלו משתנה באופן שאינו תקין, מה שעלול לבוא לידי ביטוי בהפיכתו לוורוד אדום, בהופעת שלפחויות, בנפיחות, בגרד, בחום או בכאב.

בנקודה הזו, חשוב להדגיש שפריחה אינה מחלה במלוא מובן המילה, אלא סימפטום של שורה ארוכה של מחלות ובעיות רפואיות, כאשר זהו אחד התסמינים של כמעט כל מחלת עור. בהמשך לכך, לפריחה עשרות גורמים אפשריים, אשר ביניהם ניתן למנות זיהומים, אלרגיות, חשיפה לכימיקלים, תופעות לוואי של תרופות, חשיפה ארוכה לשמש או לחום ועוד. אבל איך בדיוק ניתן לטפל בפריחה?

משחות וקרמים

כבר מהסקירה הקצרה שהובאה מעלה, ניתן להבין שהתמודדות עם פריחה מבוססת, קודם כל, על זיהוי הבעיה הספציפית שמביאה לה, והתמודדות איתה באופן ישיר: כך למשל, באם המדובר באלרגיה, יש לזהות את האלרגן, ולהימנע מחשיפה ישירה אליו, שעלולה אף להביא למוות.

עם זאת, יש מספר משחות ותכשירים אשר נועדו לגרום לשינוי משמעותי במצבו של העור כאשר הוא כבר נגוע, ובכך להחזיר אותו, מהר ככל האפשר, למצבו המקורי. משחות אלה נמרחות על גבי העור באופן מקומי, והן משתייכות לרוב לקבוצה של המשחות האנטי היסטמיניות. בין השמות המסחריים הנפוצים, ניתן למנות את הבנדריל, הפניסטיל והסידלין.

כאשר משחות אלה אינן מסייעות, נהוג לעבור לסוג אחר של משחות – אלה הסטירואידיות, המצריכות טיפול שיטתי. כזה בדיוק הוא קרם הקורטיזון (או הידרו קורטיזון), הנחשב ל"חזק" הרבה יותר. עם זאת, יש לתת את הדעת על תופעות הלוואי האפשריות שלו, ובכלל זה תחושות צריבה בעור, יובש, גירויים, שינויים בגוון העור ועוד.

ברור שככל שהחומר הפעיל מרוכז יותר, ככל שמורחים את המשחה על גבי שטח רב יותר ולמשך תקופה ארוכה יותר, כך תופעות הלוואי יהיו משמעותיות יותר. לכן, חייבים ליטול את התרופה בהפנייה של רופא עור, ותוך מעקב מתמיד.

תרופות הנלקחות בבליעה

חשוב להדגיש כי הטיפולים שהובאו מעלה הם נקודתיים יותר, והם נועדו לסייע להקל על תסמיני הפריחה כשהיא כבר מופיעה. מן העבר השני של המשוואה, ברור שלא פעם נדרש טיפול מקיף ומערכתי יותר, טיפול אשר מכניס לתוך המשוואה את התרופות וכדורי הבליעה (במקרים מורכבים, התרופות יינתנו דרך הוריד).

כל התרופות מהקבוצה הזו מחייבות מרשם רופא, ויש להיצמד להוראות הנטילה המדויקות שלהן. תופעות לוואי אפשריות, כמובן, אם כי הן לא נוטות להיות משמעותיות יתר על המידה, כשמקפידים על ההוראות. ואגב, חלק מאותם כדורים מבוססים גם הם על סטירואידים.

תרופות הסבתא

טיפול אלטרנטיבי במחלות עור נפוץ מאוד ויש האומרים כי הוא אפקטיבי. נכון, לא לכל הטיפולים יש ביסוס מחקרי, אבל דורות של אנשים יוכלו להעיד שהן חוללו אצלם תמורות חיוביות בהחלט. מריחת אבוקדו או תפוח אדמה על גבי העור המגורה, כך נהוג לחשוב, הוא פיתרון יעיל במספר לא מבוטל של מצבים.

שינוי הרגלי התזונה יכול לפעול גם הוא למען העור שלנו, כאשר המלצה מקובלת היא על צריכה מוגברת של מוצרים המכילים אומגה 3, דוגמת ביצים מועשרות, סויה, אגוזי מלך או סלמון, כמו גם מוצרים בהם ויטמין B. צריכה מוגברת של מים, הימנעות ממקלחות המבוססות על מים לוהטים או שימוש בתכשירי לחות וסבונים ייעודים יכולים אף הם לסייע, מהבחינה הזו.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-9033651

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר