Home » סקירת אמצעי מניעה

סקירת אמצעי מניעה

לא צריך להסביר לאיש על החשיבות של שימוש באמצעי מניעה. מעבר למניעת ילודה לא רצויה, הם מונעים מחלות מין שונות, שנחשבות להרסניות עבור רבים.

החדשות הטובות הן שקיימים כיום מגוון אמצעי מניעה, הן לגבר והן לאישה. הגם שהם לא מעניקים הגנה טוטאלית מפני כל אלה, היעילות שלהם לא מוטלת בספק.

אנחנו נתייחס לאמצעי המניעה המרכזיים כיום, ונחלק אותם לשתי קטגוריות עיקריות: אמצעי מניעה פיזיים ואמצעי מניעה הורמונליים.

אמצעים פיזיים: קונדומים, התקנים, ספוגיות ועוד

אמצעי המניעה הנפוץ ביותר כיום הוא קונדום – הוא עשוי לרוב לטקס, מורכב על אחד מאיבר המין ומונע מגע ישיר בין איברי המין במהלך האקט. לרוב, הכוונה היא לקונדום גברי, אם כי קיימים גם קונדומים לנשים.

הם מגיעים במגוון צורות, ויעילים במניעת הריון ומחלות מין גם יחד. יצרניות קונדומים מרכזיות, בהקשר הזה, הן "דורקס", "R3", "לייף" ועוד.

דרך יעילה למניעת הריון היא באמצעות "חסימת" צוואר הרחם של האישה במהלך קיום יחסי מין. כאן, ניתן למצוא מספר פתרונות עיקריים. הדיאפרגמה היא מחיצה ספרית למחצה, עשוית גומי או סיליקון, אשר מוחדרת לתוך נרתיק האישה ומכסה למעשה את צוואר הרחם. כובעון צווארי פועל באופן דומה, אם כי הוא נחשב לקטן יותר מאשר הדיאפרגמה.

התקן תוך רחמי מוחדר לתוך צוואר הרחם של האישה על ידי רופא מומחה, והוא ניתן לשליפה בעת הצורך. קיימים שני סוגים עיקריים של התקנים, התקן נחושת T 830A והתקן "מירנה". הוא נחשב ליעיל ביותר, גם אם עלול לכלול בתוכו תופעות לוואי וסיבוכים רפואיים שונים. ההתקנים כולם, יש להדגיש, אינם מונעים מחלות מין.

ספוגית מוכנסת אף היא לרחם האישה לפני קיום יחסי מין, היא חוסמת את צוואר הרחם מפני תאי הזרע הגבריים, וכן ספוגה בקוטלי זרע. יש להדגיש כי יעילותה של הספוגית, גם כן, היא במניעת הריון בלבד, שעה שמחלות מין אפשריות בהחלט גם כשנעשה בה שימוש. "טודיי", "פרמטקס" ו-"פרוטקטאייד" הם המותגים העיקריים, בהקשר הזה.

אמצעים הורמונליים: גלולות, זריקות והשתלות

מעבר למניעה פיזית של ההיריון, סוג אחר של טיפולים פועל ברמה ההורמונלית. מבין אמצעים אלה, הנפוצה ביותר היא גלולה משולבת.

היא נלקחת על ידי האישה, מונעת את הפרשת הגונדוטרופינים, ועקב כך- גם את הביוץ. את הגלולות יש לקחת בשעה קבועה למשך כשלוש שבועות, ולאחר מכן נדרשת הפסקה בת שבוע. יעילות הגלולות גבוהה בכל קנה מידה, אם כי תופעות לוואי אפשריות בהחלט. מפני מחלות מין, הגלולות לא מספקות הגנה .

סוג אחר של גלולות נועד להילקח לאחר האקט המיני – גלולות "היום שאחרי", הנלקחות גם הן על ידי נשים. הן מיועדות למקרי חירום, למשל, אישה ששוכחת ליטול גלולות, או קונדום שנקרע, והיעילות המקסימלית שלהן היא עד 12 שעות לאחר האקט המיני, אם כי ניתן לקחת את הגלולה גם 72 שעות אחרי האקט.

עקב מינון ההורמונים הגבוה שבגלולות, הן כוללות לא פעם תופעות לוואי, דוגמת בחילות או הקאות. "פוסטינור", מבית "תרימה", הוא הגלולה העיקרית הנמכרת כיום בישראל.

פרוגסטגן הינו הורמון נוסף המקושר למניעת הריון, ומוצרים רבים מבוססים על פעילותו. ניתן לציין, למשל, את גלולות הפרוגסטגן הניתנות לרוב לנשים מבוגרות, או לחילופין את האנטי פרוגסטגן שייעודו גם הפסקת הריון.

לעיתים, אגב, ניתן להזריק את הפרוגסטגן לתוך השריר, במה שמכונה "ארגסט דפו". דרך פעולה אחרת היא באמצעות השתלה תת עורית של קפסולות פרוגסטגן "נורפלנט".

סוג אחר של טיפול הורמונלי מבוסס על פרוגסטרון, הורמון מרכזי במשפחת הפורגסטגנים. טבעת נרתיקית מוכנסת אל איבר המין של האישה, היא עשויה סיליקון ומבוססת באופן בלעדי על פליטת ההורמון החשוב הזה.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-9033651

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר