Home » סקירות מוצרים נלווים לפיזיותרפיה

סקירות מוצרים נלווים לפיזיותרפיה

מוצרים נלווים לפיזיותרפיהאנשים העוברים תאונה, או פגיעה משמעותית אחרת בגופם, ניצבים בפני חודשים שאינם פשוטים כלל. ברור שאת הנזק שנגרם לא ניתן להשיב במהרה, מה שמכניס לתוך המשוואה טיפולי שיקום שונים. הפיזיותרפיה, בהקשר הזה, מהווה אחד התחומים הרפואיים החשובים ביותר. אלא שפעמים רבות, על מנת שהטיפולים אכן יהיו יעילים, נדרש להשתמש באי אילו מוצרים נלווים. מידע נוסף – טיפולי פיזיותרפיה therapist.org.il

באילו מכשירים מדובר? וכיצד ניתן לדעת אילו מהם מתאימים למצב ספציפי?

תומכים ומדרסים

כל הליך שיקום, ופרט כזה המבוסס על תורת הפיזיותרפיה, נעשה באופן הדרגתי. לאחר פגיעה טראומטית, ברור שחלק ניכר מהמפרקים או העצמות יתקשו לתפקד, ויזדקקו לסיוע. תומכי המפרקים נכנסים לתמונה בנקודה הזו בדיוק: הם עשויים חומרים קשיחים ואלסטיים, ומסייעים בהפחתה של העומס הנוצר על איברי הגוף האמורים במהלך תקופת השיקום.

כאשר הליך הפיזיותרפיה מבוסס על פעילות באמצעות הרגליים, נפוץ עד מאד השימוש במדרסים. אלה מושמים בנעל, ונועדו להביא לשינוי במנח כף הרגל בעת שהיא נפגשת עם הקרקע. הדבר מקטין את הכאבים, ומשפר, עם הזמן, את מצבה של כף הרגל כולה.

עזרים ביתיים לביצוע התרגילים

תוכנית שיקום באמצעות פיזיותרפיה היא לא רק ארוכת טווח, אלא גם מבוססת על תוכנית מקיפה של אימונים, שצריך לעמוד בה. במספר לא מבוטל של מקרים, מחליט הפיזיותרפיסט כי את הטיפולים נדרש לבצע לא רק במכון או במרפאת הפיזיותרפיה, כי אם בביתו של המטופל. הדרך העיקרית לעשות כך, כמובן, היא באמצעות מכשירי פיזיותרפיה ביתיים.

חשוב להדגיש שקיים כיום מגוון עצום של מכשירי פיזיותרפיה לשימוש פרטי. כל אחד מהם נועד לעבוד על איברים שונים בגוף האדם, ועקב כך – גם מיועדים לצרכים שונים בתכלית של שיקום. בין המכשירים הללו, אשר צריכים להירכש רק בהמלצתו של הגורם המטפל, ניתן למנות מכשיר CPM למרפק או לברך, מתקן מתיחה לצוואר או למותן, לוח משופע לביצוע תרגולים, משקולות – והרשימה עוד ארוכה.

משחות לשרירים

טיפולי השיקום והפיזיותרפיה, ודומה כי אין להרחיב על כך יתר על המידה, מצריכים פעילות מאסיבית על שרירי הגוף. אלא שהחזרה שלהם לפעילות, בדומה לאיברי הגוף עצמם, היא הדרגתית, ועד שתתרחש עלולים לסבול המטופלים מכאבים בשרירים, או לחילופין ממצב בו הם נתפסים. דרך ההתמודדות העיקרית עם כך, כמובן, היא באמצעות משחות וקרמים מסוגים שונים.

חלק ניכר מהמשחות בהן עושים שימוש הפיזיותרפיסטים מוגדר כטבעיות, והן נועדו לסייע לגוף במספר אופנים: החל מהקלה על כאבים, דרך שיפור אספקת הדם לשרירים ועד לחיזוקם, מה שמסייע למנוע נזקים עתידיים. בין התרופות הנפוצות, בהקשר הזה, ניתן להזכיר את אלוהיט (המורכבת מאלוורה), המשחה ההומאופטית  טראומיל ועוד.

כריות חימום או קירור

אמצעי נוסף להקלה כל כאבים, הנכנס לתמונה פעמים רבות בתהליכי שיקום או פיזיותרפיה, הוא כרית החימום או הקירור: החימום יעשה באמצעות מיקרוגל, והקירור על ידי השמתן של הכריות במקפיא. כריות אלה, מעצם הוויתן, נועדו להיות רכות, גמישות, ולשמור על הטמפרטורה שלהן לפרק זמן של חצי שעה לפחות.

גם מהבחינה הזו, חשוב להדגיש, יש צורך בהתאמת הכרית הספציפית לסוג הבעיה ממנה סובלים, מה שנעשה בייעוצו של הגורם המטפל.

מכשירי זרמים

בשנים אחרונות, גבר בעשרות מונים השימוש במכשירי זרמים במהלך שיקום או פיזיותרפיה. הליך זה, המכונה "אלקטרותרפיה", מבוצע באמצעות מכשירים חשמליים, שתפקידם העיקרי הוא לגרות את שרירי הגוף, ובכך להביא להקלה משמעותית בכאבים. מכשירים מהסוג הזה נחשבים למתקדמים בכל קנה מידה: הם יגיעו במספר ערוצים, ויכללו בתוכם עשרות תכניות עבודה שונות.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-9033651

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר